ועדת העזבונות – סטטיסטיקה

ועדת העזבונות – סטטיסטיקות ומידע חשוב להגשה

עודכן 08/06/2020

[post-views]

גובה ההקצבה – נתונים סטטיסטיים

ביצענו ניתוח של התמיכות שאושרו בשנים 2015-2019 (ללא שנת 2018 בגלל בעיה טכנית). מניתוח הנתונים ניתן ללמוד דברים מעניינים על התמיכות אותן אישרה הוועדה בשנים אלו:

גרף ועדת העזבונות גרף קרן העזבונות
טבלת נתוני ועדת העזבונות

ניתן לראות כי ישנה ירידה חדה בכמות התמיכות המאושרות מ-839 בקשות בשנת 2015 ל-313 בשנת 2019.נתון זה נובע בין היתר מהחלטת הוועדה שלא לאשר הגשת בקשות לעזבונות כלליים.

מנגד אם נסתכל על החציון (שהינו נתון מדויק יותר מהממוצע המוטה כלפי מעלה) ניתן לראות גידול בגובה התמיכות המאושרות מ-36 אלף ש"ח בשנת 2015 ל-60 אלף ש"ח בשנת 2019.

כמו כן, אנו יודעים לומר שבשנת 2019 הוגשו לוועדה 778 בקשות מתוכן נדחו טכנית 147 בקשות ועוד 328 נדחו ע"י הוועדה, כלומר רק 303 בקשות הצליחו לקבל אישור – מדובר על 39% בלבד!

זה אומנם נראה כמו משימה בלתי אפשרית, אבל לא בהכרח…

האם ניתן להגיש לבד ומה חשוב לדעת ?

כן, בעיקרון כל מוסד יכול להגיש לבד את הבקשה ולכאורה אין צורך בסיוע חיצוני. מי שמגיש חייב ללמוד את נהלי והנחיות הוועדה (ראו בהמשך) בצורה קפדנית ומדויקת שכן ישנן טעויות שגורמות לפסילה טכנית של הבקשה ללא אפשרות לתקן! וכך המוסד הפסיד שנה.

להלן מספר נקודות חשובות שצריך לדעת כאשר מגישים בקשה:

    • הפרויקט יבוצע רק בשנה העוקבת
    • הפרויקט אינו חלק מהפעילות השוטפת של המוסד
    • על העמותה להציג מקור למימון תואם למימון של קרן העזבונות (מאצ'ינג)
    • בבקשה מציינים את גובה הפרויקט במלואו ויש צורך לצרף הצעות מחיר בהתאם, גובה התמיכה מהוועדה יכול להגיע כאמור עד 50% מגובה הפרויקט
    • גובה המאצ'ינג שהעמותה אחראית לגייס צריך להיות סביר ביחס למחזור ההכנסות השנתי של העמותה. למשל עמותה שהמחזור השנתי שלה הינו כ-500 אלפי ש"ח לא סביר שתבקש פרויקט בגובה 700 אלף ש"ח
    • יש צורך בכרטיס חכם של מורשה חתימה , מספיק אחד ( לא כמו במרכב"ה שם יש צורך בשניים)
    • מחזור העמותה חייב להיות מעל 100 אלף ש"ח בשנה
    • יש לבחון שאין לעמותה גרעון הגבוה מ-50% מהמחזור או עודפים הגבוהים משליש מהמחזור
    • יש לכתוב את הבקשה בצורה עניינית ותמציתית

נקודות אלו לא מקיפות את כלל הנושאים שיש לבדוק ולדעת לפני שמגישים בקשה.  חובה לעבור על ההנחיות הצורה מדוקדקות אך צריך גם לדעת שישנן נקודות שלא רשומות ולומדים אותן עם הניסיון.

רוצים דוגמא?

האם ידעתם כי ישנן מספר צרופות שלא היה צורך לצרף לקובץ הבקשה עבור שנת 2021 וזאת למרות שרשום במפורש בטופס עצמו שיש חובה לצרפן? לדוגמא תעודת מלכ"ר ונספח 3 (דוחות לביצוע הפרויקט).

שמח לקבל כל הערה, שאלה או בקשה לחומר נוסף שתרצו שנוסיף.
אם תרצו להתייעץ עמנו (ללא תשלום) או להצטרף לרשימת התפוצה
התקשרו / השאירו פרטים למטה או שילחו מייל ל: info@ezuz-fe.com